Sidor

måndag, november 14, 2011

Skön Spegeleffekt...

Tanken var att först köra mitt EB-pass innan jag skulle möta upp Ricke vid garaget för en lugn rund men det blev visst så att jag avslutade dagens cykling med 30 minuter EB ute på vintercrossen. 90 minuter mtb i lugnt tempo blev nu min uppvärmning innan jag bara bytte mtb mot vintercross och körde dagen träning som alltså var 30 minuter EB på landsväg.

Nu har jag hunnit prova runt bland alla linser jag fick med till X-Kross glasögonen jag fått möjlighet att testa. Linsen jag körde med idag är min absoluta favorit av 10-talet jag har hemma nu. BikePro Clear Mirror som linsen heter har en skön Spegeleffekt på 3/4 av linsen vilket gör att man alltid har en klar sikt ner mot marken oavsett om det är mörkt som inne i skogen eller vid skymning. Alla linser finns i två höjder, 44 eller 50 mm och för mig som använder ögonlinser passar den högre 50 mm modellen bäst då den skyddar bäst från fartvinden så ögonen inte blir torra. Bågarna har ett skönt och fast grepp om huvudet utan att klämma eller trycka besvärande med många timmar på huvudet.

Jämför jag dom här X-Kross glasögonen mot mina Oakley M-frame Pro jag har använt i 5-6 år kan jag inte hitta något som skulle göra dom här till ett sämre val av glasögon. Sen är det som alltid med glasögon att det är väldigt individuellt vad man tycker är snygg och passar just en själv men rent funktionsmässigt presterar dom här toppklass!

3 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Tjusiga bilder men det är nog dags för rakning..

The King of it all sa...

Pryyyyylb...;))

Niklas Källström sa...

Rakning är gjord, nu är jag lika snygg som vanligt igen :)

Säger killen som hela tiden måste ropa ut sitt budskap, jag är Apple-frälst! :)