Sidor

onsdag, januari 18, 2012

Nu ska jag ta mig en riktigt funderare...

Då är dagens träning avklarad i skogen från Steningedalen och bort mot Rosersberg. Inne i skogen är det okej trots mildväder men ute på skogs- och grusvägarna är det mindre roligt nu. Som ni märker går träningen fortfarande lite på sparlåga då lusten att plåga sig tidigare är lika med noll tyvärr. Nöter fortfarande mest på med det som känns roligt för dagen mest för att inte helt gå under vad det gäller kondition. Kroppen, där är förfallet redan ett faktum och har har gått på tok för långt som det är nu.

Det som krävs nu är nog en mer långsiktig handlingsplan för att ta sig ur den här onda spiralen med bottenkörning och noll glädje i att få plåga mig igen. Nu känner jag mest en stress av att jag måste ta mig snabbt tillbaka till höstens toppform vilken inte gör det hela bättre eller roligare. Det kommer helt enkel ta sin tid och det måste jag nog inse trots att det känns jobbigt.

Nu ska jag ta mig en riktigt funderare under dom här dagarna som är kvar på veckan för att sedan kunna fatta en långsiktig handlingsplan att jobba med under 2012. Det här kommer nog betyda att jag stryker en del jag tränat för och lägger till någon ny träningsform(löpning t.ex.) för att få mer variation i min träning och få något nytt att fokusera på. Det är bara att ta fram min kom-igång-med-löpning jag fått och starta lugnt. Håller jag mig bara till den så är risken för skador i leder, senor, ligament, muskler och slemsäckar minimal. Vem vet...jag kanske ska ta och våga mig ner till SATS och lyfta lite vikter igen och börja utnyttja träningskortet jag har genom jobbet.

Oj vilket muntert inlägg det här blev men sanningen svider och den är inte roligare än så här nu. Men jag har kommit igen förr och lär så göra nu med men behöver lite struktur och inspiration. Nu har jag i alla fall två nätter(18:30-07:00) på jobbet framför mig. Sen har jag helgen på mig att lägga upp en plan...

12 kommentarer:

Anonym sa...

Häng med på några pass istället för att lyfta massa skrot...
Lovar att det är bättre. /Robban

Niklas Källström sa...

Ska suga på saken och ta mig en funderare på vad jag vill så får vi se vad jag kommer fram till Robban. Men ett pass tillsammans vore trevligt när jag är redo igen...

FitKungen sa...

Har sagt det förr...jag kan "dra" runt dig i spåret..;)

Svart Karin Karlsson / Karin Svart sa...

Låt det ta den tid det tar, blir aldrig bättre av att stressa fram något.
Jag lovar att du kommer att hitta glöden snart igen!

Å du, omväxling förnöjer, klart du ska bege dig till Sats och lyfta lite. SKulle jag inte göra det så skulle jag inte tycka cyklingen var lika rolig, å tvärtom.

Kämpa på din takt, det kommer bli super! =)

Niklas Källström sa...

Tack Karin!

Niklas Källström sa...

Du är ju för snäll Kungen. :)

Martin S. sa...

Det ska vara kul ibland också och inte för mycket tvång! Lägg träningsscheman mm åt sidan, ut och ha kul istället! Det gör dig också stark och framför allt är det nyttigt.

Forcera inte, testa lite som du inte testat på sistone. Det är inte heller konstigt att det inte känns helt 100, det är ju mitt i vintern!

Anonym sa...

Hade samma problem ett tag. Däremot pressade jag mig ut och körde 3 eller 4 30sekunders stenhårt och åkte hem igen typ 3-4 ggr i veckan.
Total träningstid kanske 30-40 minuter.

Resultat, jag slapp köra på testcykeln + att kroppen faktiskt svarade riktigt bra på det.

Det släpper snart/Henric

Anonym sa...

Jag har läst lite på din blogg och funderat lite själv kring motivation. Kolla gärna:

http://andersgustafsson.wordpress.com/2012/01/21/motivation/

Niklas Källström sa...

Tack alla!

Bra och tänkvärt inlägg Anders.

Tom sa...

Skynda långsamt, Niklas. Träna med marginaler i början. Det är både roligare och lättare, men ger ändå bra effekt. Det finns tid att köra hårdare sen. Spara huvudet.

Niklas Källström sa...

Tankar och kloka ord precis som i din blogg Tom, tack!