Sidor

fredag, januari 13, 2012

I väntan på glädjen...

Oj, det var länge sedan jag kände mig så här osugen att cykla eller rättare sagt träna. Att ge mig ut på cykeln 2-4 timmar har jag inga problem med men att träna så där härligt vidrigt hårt känns just nu väldigt främmande. För att inte bryta ihop och ledsna helt har jag därför också lagt allt vad träningsupplägg heter på is. Så i väntan på glädjen att få plåga sig sönder och samman på Monarken ska komma tillbaka nöter jag mest på det som känns bra för dagen.

Nu när träningsdisciplinen inte är på topp är det bra med cykelpolare som drar ut en precis som igår kväll då Jeppe och Ricke bjöd upp till pannlampcykling i skogarna runt Märsta. Ricke och Jeppe hade tidigare i veckan varit ute och rekat nya stigar, skogs- och grusvägar i området som jag nu fick ta del av. Än en gång förvånas jag över hur mycket fina skogsstigar, endurospår, skogs- och grusvägar det finns i området. Fler av gårdagens partier var för mig helt nya och okända trots år av nötande i området. Dryga två timmar effektiv cykeltid fick jag ihop innan jag parker en skitig cykel i garaget.

Regnet som föll på dagen hade nu frusit och gjort det riktigt isigt bitvis men med ett par Nokian Hakka WXC 300 är isen inget större problem. Då var det värre med bettet i mina v-bromsar som inte gillade isen som bildades på fälgens bromsyta hela tiden när vattenhålens isskorpa inte bar i endurospåret. Men det har också sin charm att komma till en utförskörning med noll bromsverka...här spelade Ricke & Jeppe i en helt annan division med sin high-end cyklar utrustade med skivbroms och lyxiga dämpare med en massa fina bokstavskombination på. När det skaka som värst för mig med helstel MTB på dom frusna och ojämna stigarna kom tankarna på en heldämpad 29 tummare. Vad det nu blir för skogscykel till våren måste jag nog suga lite på ett tag till och väga det goda mot det onda. Det som talar emot en FS just nu är att med en HT är det mindre servicebehov(länkage, bakdämpare) och att det får plats två falskställ. Som sagt, jag får nog suga på det hela ett tag till och se vad jag kommer fram till...

5 kommentarer:

Johan Mölleborn sa...

Kör som du känner för ett tag så kommer suget tillbaka. Det måste vara kul för att orka köra så hårt som du gör.
/J

Anonym sa...

Tack för igår mannen, du var ju i kanonform! låt det rulla på bara
du hittar säkert snart tillbaka.
/Ricke

Niklas Källström sa...

Så sant Johan så jag nöter på som jag gör tills lusten kommer tillbaka.

Kanonform...cyklade vi verkligen tillsammans igår kväll :)

Pilen sa...

Kanske den milda vintern som gör att man inte har någon lust att gå ner i källaren och köra skiten ur sig på Monarken eller trainern.
Det är bra mycket roligare att köra sina pass ute.
Kämpa på Källis.
/->

Anonym sa...

Det viktigaste är ju att det känns kul att cykla. Att cykla lite som man känner istället för att följa ett träningsprogram tror jag passar perfekt på vintern.

/Mikael S