Sidor

fredag, januari 20, 2012

ROSE Cross Pro-RS 4400...

DHL ringde på dörren nu i eftermiddags för att leverera min första cykel från RoseROSE Cross Pro-RS 4400. Tog direkt med mig cykelkartongen ner till garaget för att packa upp och syna min nya cykel in i minsta detalj. Jag kände mig verkligen precis som ett förväntansfullt barn gör kvällen innan julafton...och förväntningarna infriades.

Cyklarna från Rose levereras i princip cykelklara direkt ur kartong med endast några mycket lätta grejer att fixa till först som att vrida till styre och styrstam, montera på framhjul och pedaler. Sen är det bara att börja använda sin nya cykel för allt som t.ex. växlar, bromsar var redan så perfekt in justerat att en perfektionist som jag nästan blev tårögd. Styrlindan ja...som den var lindad så förtjänar den eller rättare sagt hon/han som lindat den ett helt eget inlägg här i bloggen för att hyllas. Det finns liksom inget övrigt att önska när man synar den med lupp och om det nu finns "den perfekta lindningen"...så är den här en stark kandidat till den titeln.

Det följer även med en liten fin väska med alla viktiga papper som rör cykeln plus alla papper som följer med de komponenterna som monterats på cykeln från dom olika tillverkarna vilket känns seriöst.

Mitt första intryck av Rose som märke och leverantör kan inte annat få mycket väl godkänt. Visst, Rose är en av mina nya samarbetspartner men jag kan säga helt ärligt att jag aldrig upplevt eller sett en cykel direkt-ur-kartong lika fint monterad. Om så här är fallet för alla cyklar som levereras från Rose kan jag självklart inte svara på då det här bara är min första cykel som levererats. Mer bilder kommer att dyka upp här dom närmsta dagarna men då tagna i dagsljus. 


6 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Ojsan.. Den där såg ju riktigt bra ut. Gillar färgsättningen med svart och vitt skarpt.

Kommer du köra cx-cupen i år eller är den mest tänkt att användas som grusracer?

Niklas Källström sa...

Tack, snygg på bild men snyggare i verkligheten Johan ;) Ja jag kan inte annat än vara nöjd med vad som levererats.

Den är nog mest tänkt som en grusracer men vem vet...

Jan Knipström sa...

Hej Niklas!
Vilken fin cykel! Jag är också nyfiken på en Cross från Rose.
Vad är skillnaden på din cykel och den du länkar till hos Rose?
Hur tänker du om att ha skivbromsar eller inte?
Sedan undrar jag om vilken version 50/34 eller 46/36 som du rekommenderar?
Jag har blivit cyklist sedan våren 2011 och har en MTB och en racer redan, pendlar Kallhäll-Kista över Järvafältet varje dag och har insett att en Cross vore motivationshöjande och helt perfekt!
Gillar din blogg! Fantastiska knivskarpa foton!

Hej från Janne

Niklas Källström sa...

Tack Jan!
Det som skiljer min från grundutförande är hjul, sadel, sadelstolpe, styre och styrstam. Skivbroms är fint men absolut inget måste. Den stora fördelen(talar av egen erfarenhet) med skivbroms är, bra bromsverka i alla väder, slitage på fälg är lika med noll trots grus, gegga och skitiga vägrenar som nu vintertid. Kan du ta att crossen blir lite tyngre, köp med skivbroms.
http://www.rosebikes.se/produkter/cyklar/crosscyklar/rose-pro-dx-cross-2012/

46/36, att jag valde ha kvar 50/34 nu var bara för att jag har 46/36 drev liggandes här hemma som ska monteras på istället.

Lycka till i dit cross-val, har du mer frågor? tveka inte att skicka mig ett mejl(adress i min profil) så ska jag hjälpa dig så gott jag kan.

Patrik Skolling Möller sa...

Toppen!

Niklas Källström sa...

Så känns det Patrik.