Sidor

lördag, januari 07, 2012

Ryktet säger mer än 6 mil...

Mer endurospår, gårdagen gav mersmak så jag var bara tvungen att bege mig upp till endusospåret igen för att få njuta av det i dagsljus. Men först blev det en sväng genom Steningedalen och upp i skogen och endurospåret bakom värmeverket. Efter en timme här tog jag mig bort mot Norrsunda via grus- och skogsvägar för att kunna gå på endurospåret igen uppe på åsen som leder mot Skoby.

Här i skogen runt Skogby börja verkligen ett inferno med spår som slingrar sig fram och tillbaka i skogen så långt bort som en mil(fågelvägen mätt). Nya slingor dyker upp hela tiden så det är inte helt lätt att hitta rätt om man inte känner till skogarna här runt Arlanda. Ett första steg att försöka hitta rätt är att skaffa sig en gps annars är man lätt rökt här inne i den täta skogen. Jag kan lova att efter en timme här inne i skogen med att snurra runt på spåren vet man knappt vad som är upp eller ner. Ju längre in i skogen man jobbar sig desto svårare blir det att ha koll på åt vilket håll man är på väg men just det är lite av tjusningen med endurospåret att man aldrig vet. Ryktet säger att det ska vara mer än 6 mil endurospår här i skogarna och det låter inte otroligt. För med tanke på hur många timmar jag gjort i spåret under år och ändå upptäcker jag hela tiden nya slingor jag aldrig cyklat.

Att nöta endurospår i timmar tröttar verkligen ut hela kroppen då det gäller att vara aktiv på cykeln hela tiden för att få lite flyt i cyklingen. Jag fick ihop lite drygt 3 timmar effektiv rulltid idag. Men imorgon ska jag tillbaka och nöta vidare och försöka ta mig längre in i skogen som leder bort mot Trosta. Hittar jag hem igen kommer ett nytt inlägg imorgon eftermiddag med en färsk rapport från endurospåret...
5 kommentarer:

Fredrik sa...

Oj, det där ser ju riktigt mulligt ut. Man skulle kanske ta pendeln norrut någon helg och prova...

Unknown sa...

Otrevligt fina endurospår! Här i Falun är det mycket sten i spåren, men de är fina ändå på sitt sätt.

Niklas Källström sa...

Endurospåret är absolut värt ett ett besök Fredrik.

Oscar, det finns partier av endurospåret där det blir mer sten än på bilderna här men det har sin charm också.

Anonym sa...

Ser riktigt trevligt ut!

Du råkar inte ha någon kartbild på vart du går på spåret någonstans?

Thomas

Niklas Källström sa...

Kartbild kan jag fixa, skicka mig ett mejl(@adress hittar du i min profil på bloggen) så får du en karta i vilka skogar spåret går.