Sidor

lördag, mars 17, 2012

Blött, skitigt och mjuka grusvägar...

Gårdagens distanspass med crossen blev en jobbig historia. Blött, skitigt och mjuka grusvägar/stigar gjorde det tungtrampat värre. Precis som torsdags blev det jag, Ricke och Jeppe som rullade iväg 09:30 för att få ett träningspass tillsammans. Ett kaffestopp hade vi siktat in vid Koppartälten i Hagaparken. Benen kändes lite sega redan från start och bättre blev det inte, sista 30 minuterna blev riktigt jobbiga. Jobbigt på slutet men bara efter ha spolat av cykeln vid garaget började kroppen känna sig pigg igen och så kände jag mig aldrig tidigare innan övergång till LCHF. Körde jag ner mig som igår tog det timmar förr att komma igen och orka göra något vettigt igen. Effektiv rulltid 3:49 och gjorde nästan av med 4 flaskor vatten med High5 Zero.

Från trött till pigg...igår blev det dusch och mat direkt uppe i lägenheten innan jag drog iväg och hämta ut mitt nya pass på Arlanda --> Stadium --> handla mat på COOP --> kaffe hos föräldrarna --> kaffe och Gran Canaria snack hos Ricke --> åter hemma(22-tiden) igen 6 timmar senare utan minsta känning av dagens träning eller minsta sug på mat. Hade det här varit en dag utan träning hade jag inte ätit något mer men nu med dagens träning blev det även ett kvällsmål. Märklig känsla att inte känna hunger(efter så här många timmar) trots ett långt träningspass tidigare på dagen och att jag känner mig så pigg också.

Nu har jag i alla fall laddat med två koppar kaffe plus 1 tsk kokosoja och det är hög tid att snöra på sig skorna för en långpromenad innan det blir frukost(äggröra med bacon, grädde, ost och färsk bladspenat).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har man för nytta av kokosolja ? (nyfiken)

Niklas Källström sa...

Höjer ämnesomsättningen och "lurar" kroppen att börja förbränna fett då den får start-på-dagen-engergi i form av fett och inte kolhydrater. Får kroppen ingen energi direkt på morgonen håller den hårt eller hårdare i fettet på kroppen(som jag vill bränna av nu) för att inte "svälda". Kroppen är smart :)