Sidor

onsdag, mars 28, 2012

Kostverktyget...

Kostverktyget, ett kostverktyg för att på ett enkelt och tydligt sätt kunna hålla koll på dagens intag av energi(fett, prot, kolhy och kcal). Kostverktyget är mycket enkelt att jobba med då den bygger på dra-och-släpp-metoden. Skulle inte ett livsmedel eller en måltid finnas med i databasen är det enkelt att lägga till det som saknas och spara till nästa gång. Kostverktyget är inte gratis men 69kr/mån(årsabonnemang) känns som en bra och billig investering för att ha koll på mitt kostintag nu när jag gått över till LCHF kost. Specielt energiintaget kan nog vara bra att ha lite extra koll på nu i början som LCHF-färsking. Med hög andel fett i maten blir det snabbt mycket energi, många kcal i liten mängd mat så lite koll är nog bara bra. 

5 kommentarer:

N sa...

Ölkorv=fett och bindväv. Glöm att den innehåller något kött överhuvudtaget.

Niklas Källström sa...

Det är skillnad på korv och korv N. Här gäller det verkligen att läsa innehållsförteckningen för det finns många fallgropar när det just gäller korv.

N sa...

Korv blir aldrig något annat än en charketuriprodukt, som avsevärt ökar risken för cancer.
Synd att du är så desperat att du måste ägna dig åt LCHF.

Niklas Källström sa...

Äh, jag är inte desperat å funkar det inte är det inte värre än att återgå till en mer traditionell kost. Om jag inte provar får jag aldrig veta och jag har gjort och kommer följa upp med läkarbesök för att kolla mina värden.

Dåliga värden = jag slutar.

N sa...

Klokt tänkt, Niklas.