Sidor

torsdag, mars 29, 2012

LCHF och träning...

Väntan är över, boken har äntligen släppts! En bok som verkligen tar upp ämnet LCHF och träning på ett mer seriöst sätt. Att orka prestera på en kost med låg andel kolhydrater och hög andel fett kräver lite mer testande för att hitta en passande fördelning av energiprocenten. Just den här problematiken tar Jonas upp i boken på ett bra och tydligt sätt. Boken och Jonas själv har en ganska sund framtoning av att äta och träna med LCHF kost. Jag är själv helt emot den militanta LCHF-synen där LCHF är det rätta och allt annat är helt fel. Rätt...är det som passar en själv och sen om det är LCHF, vegetarisk, vegan eller traditionell kost spela nog mindre roll bara det känns rätt och fungerar för just en själv.

Nu har jag bara hunnit med att skumma igenom boken lite snabbt igår kväll men i helgen ska jag ta mig tid att läsa igenom boken från början till slut. Men Jonas är i alla fall inne på att en viss modifierad LCHF-kost, med högre andel kollisar än som eg förespråkas, för att bli fettdriven krävs för att kunna prestera på en hög ansträngningsnivå en längre tid.

4 kommentarer:

oldini sa...

Vad säger han om kolesterol och kardiovaskulär sjukdom då?

Niklas Källström sa...

Har inte läst boken än men finns det ett samband mellan LCHF och dåliga kolesterolvärden och kardiovaskulär sjukdom?

Sök efter "Vetenskapens värld LCHF" på YouTube, rätt intressant...

oldini sa...

Det är nog svårt att säga då det ännu inte finns några längre studier gjorda på just LCHF. Speciellt om man tränar och håller bra koll på sitt energiintag så borde man iaf klara sig bättre än gemene soffpotatis.
Det ska iaf bli intressant att följa dina fortsatta upplevelser!

Niklas Källström sa...

"Det är nog svårt att säga då det ännu inte finns några längre studier gjorda på just LCHF"

Kan bara hålla med och tyvärr är det även dåligt med oberoende(forskning som inte betalas av dom stora matjättarna) klinisk forskning på traditionell kost också.

Det är intressant för mig också, LCHF känns fel men funkar så bra för att slippa sötsuget. Sen gäller det också att få träningen att fungera med LCHF :)