Sidor

måndag, maj 14, 2012

Rose Xeon X-Lite 8800...

Då kommer dom utlovade bilderna på min nya racer, Rose Xeon X-Lite 8800. Ja jag kan inte annat än le...vilken %&¤# karamell som låg i cykelkartongen. Det överträffar verkligen min förväntningar på hur den skulle se ut livs levande framför mig. Både Ricke och BP har varit förbi och synat cykeln och gett den two thumbs up! Har inte kapat gaffelröret än men ska så göras för att bli av med dom överflödiga spacerna på styrstammens översida. Hjulen är zipp 808 Firecrest carbon clincher så nu slipper jag tublim. Inte för att limma tubdäck är speciellt svårt eller jobbigt men det är klart smidigare med kanttråd. Precis som mina andra cyklar Rose levererat mig lämnar inget övrigt att önska vad gäller montering. Allt är mycket fint monterat, växlarna hoppar i perfekt, sadeln är horisontell(kollat med vattenpass) och styrlindans slut uppe på styret har exakt samma avstånd in till styrstammen, osv... Med den här cykeln kommer det bli roligt i sommar!

Har även hunnit med ett träningspass på den nu ikväll och det blev ett intervallpass för att vara tidseffektiv. Jag vet inte vad det är men suget att få träna blir bara mer för var dag som går nu vilket känns skönt. Grävde därför fram en favorit från förra sommaren jag fick av Mattias i mitt träningsupplägg. Formen är inte som då så jag körde en nedbantad version av passat. Ikväll nöjde jag mig med att köra 5 stycken 60 sekunders maxspurter med 9 minuter mellan varje. 15 minuter upp- och nedvarvning. Tros att benen nu känns som en pralin som legat i bakfickan en vecka längtar jag till morgondagens landsvägsträning.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Jäklar vad fräsch han är! :)

/ Jeppe F

Bjorre sa...

Snygg! Nu har du inte hunnit logga så många mil ännu, men hur känns monolink sadeln? I-beam sadlar resulterade ju i en rätt stötig åktur....

Niklas Källström sa...

Så sant Jeppe :)

Nä jag har inte hunnit med så värst många mil på sadeln men den känns verkligen skön. Om det beror på hela monolink-systemet eller bara sadeln ska jag låta vara osagt. Men skönt satt jag.

Martin S. sa...

Riktigt gedigen, vilket skott du kommer vara på banan!

Niklas Källström sa...

Jag snabb...det återstår att se :)