Sidor

måndag, juni 18, 2012

Flexi Fuel...

Eftersom jag fått så många frågor vad Flexi Fuel är så ska jag försöka förklara tänket kommande fyra dagar med att lägga ut dygnets kost och träning. Det här med Flexi Fuel är absolut inte något jag själv listat ut utan idén och tänket har jag fått av Katarina vilket jag är väldigt tacksam för. Tacksam för att det har fungerat så bra för mig och gett motivationen och träningen en rejäl boost.

Tänket med Flexi Fuel är att hela tiden ha lite halvtomma glykogenförråd för att sedan styra huvuddelen av mitt kolhydratintag i anslutning till träning.

Om jag räknar bort min träning har jag ett liv(fritid och jobb) som inte kräver att jag går med på fyllda eller överfyllda glykogenförråd hela tiden. Därför har jag nu plockat bort pasta, ris och potatis från min kost och låter mina kolhydrater komma från rotfrukt, grönsaker och lite frukt. Kolhydratkällor som egentligen inte innehåller så mycket kolhydrater alltså. Bröd till frukost, då väljer jag av den sorten med låg andel kolhydrater(ex Danskt Rågbröd). Fett- och proteinkällor utgörs av fisk, skaldjur, ägg och magert kött.

Eftersom jag nu lagt fokus på att bli lättare i kroppen gör det här med att styra huvuddelen av mitt kolhydratintag i anslutning till träning det mycket lättare att ha kolla på dygnets inergiintag. Alltså, jag äter nu samma energiintag/dygn oavsett om jag tränar eller inte tränar och som hela tiden ger ett visst energiunderskott. Att träna med det här upplägget har fungerat bättre än bra för när jag väl tillför energi i form av energidryck, bar, gel i samband med träning blir det som en boost och jag orkar köra passen så hårt som tänkt. Eftersom jag tillför energi under hela passet kommer jag inte längre hem vrålhungrig vilket leder till att jag inte längre känner sug efter stora portioner mat efter träningen. Ett sug som satt i många timmar efter avslutad träning vilket i mitt fall bara ledde till för högt energiintag totalt sett per dygn. Jag åt mig helt enkelt ur form.

Flexi Fuel för mig idag...

07:00 En sked kokosojla och kaffe innan morgonpromme.

09:00 1 glas sojamjök, 2 skivor rågbrd, en med ägg, sallad, tomat, gurka och en med kalkon, sallad, tomat och gurka. Omega-3 kapslar.

13:00 Omelett med kalkon, spenat, tomat och råkost i form av morot, vitkål och surkål.

16:00 Blandade nötter.

18:00 Träning med 2 flaskor med High5 Energy Source.

20:30 1 glas chokladmjölk och Proteinfluff.

Träningen, 2 timmar snabbdistans med inslag av 6 x 5 sekunder långa maximala accelerationer sittande + 4 x 30 sekunder MAXspurter.

2 kommentarer:

Helena sa...

Det här är väldigt intressant! Jag läste även jag om detta på katarinas blogg. Det låter vettigt utan att kännas som en i raden av halvtaskiga dieter.
Jag känner igen mig lite i det du skriver om att vara riktigt hungrig efter passen och det sitter ju i rätt länge, jag tillför inte mycket energi under passen om det inte handlar om tävling eller riktigt långa pass. Jag äter nog även jag mig ur form.

Och det funkar allstå lika bra att köra hårt med detta matupplägg?

Niklas Källström sa...

Ja det funkar toppen att köra hårt med Flexi Fuel. Det här var inga lätta 90 minuter jag körde med Flexi Fuel,

http://www.kraftwerketsblogg.com/2012/06/otippat-varre.html