Sidor

måndag, juni 11, 2012

Jobbig men roligt pass...

Kvällen bjöd på mitt nya pass jag fått av Mattias att köra nu i sommar för att jobba mig tillbaka till god form igen. Jag hade nästan glömt hur jobbigt det är att verkligen hålla i tempot passet igen. Att formen inte är lika god som förra sommaren gör sitt men mest sitter det i huvudet när man tycker att "jag orkar inte mer". Passet jag fått är ett snabbdistans med inslag av spurter/intervaller av blandad modell som jag kan roa mig med under dom 2-3 timmar passat är tänkt att hålla på.

Nu i början håller jag en låg profil och nöjer mig med två timmar för att orka genomföra det som tänkt. Passets grund är jämn intensitet(82-87%/max), under timme ett blev det också 2 x 4 min nästan så hårt jag orkar, timme två bjöd på 4 x 5 sekunder maximala accelerationer sittande och som avslutning på passet innan jag rullar mycket lugnt i 15 minuter, en 30 sekunder lång  maxspurt på ABSOLUT MAX! Jobbig men roligt pass eftersom det aldrig hinner bli långtråkigt för man vet att snart kommer det en ny festlig intervall.

Gårdagen bjöd på ett distanspass tillsamman med SMACK. Vi blev inte lika många som i onsdags men det rullade på i bra fart ändå hela tiden. Att jag sedan på vägen hem från Väsby till Märsta lyckades sno åt mig en fin skyltspurt. Som tack för den skylten satt grabbarna upp +40 km/h tempo för att göra livet surt för mig och mina sura ben men jag härda ut fram till Norrsunda där jag fick ge mig och dra ner på tempot för att inte självantända. Ännu ett bra och roligt pass tillsammans med grabbarna!   

5 kommentarer:

scalpel sa...

Jaha då va det dags med skyltspurt igen, känns lite 2010
tycker jag.
/Wassen

Niklas Källström sa...

Skyltspurt är så rätt 2012! :)

scalpel sa...

Jag säger bara 18/5.......

Niklas Källström sa...

Går jorden under då... ;)

scalpel sa...

Ojdå....