Sidor

torsdag, juni 14, 2012

Otippat värre...

Ja det blev visst SMACK-serien och Markim linje för mig igår  kväll vilket var tur trots allt...spurta visst hem klubbmästare i H40 och 2:a i klubben totalt efter den alltid duktiga och bästa Gustav Dejert(H30).

Precis som tidigare onsdagskvällar i SMACK-serien är det ett imponerande startfält trots att det bara är en träningsserie med enkelt tänk "kom - betala 20kr - mät dina krafterna - kvällen rundas av med kaffe och gott med trevligt eftersnack". 79 starka cyklister mötte upp för att få sig en riktigt genomkörare och ett bra träningspass. Flaggvakter i alla korsningar och två motorcyklar som föråkare att varna bilister vi möter för att undvika tråkigheter. Självklart är det vanliga trafikregel som gäller för oss en kväll som den här men ni vet hur det blir när fältet släps efter en km bakom motorcykel...full fart framåt!

Tempot dog liksom aldrig riktigt ut som det kan göra när det blir attacker från klungan, tuffa igångdrag efter varje korsning och bilmöte som får benen och lungorna att böna om nåd. Värst är backarna för mig nu när jag är för tung men jag bet mig kvar trots att det kördes hårt i många av backarna. Innan start var jag  helt övertyga om att jag skulle bli avhängd redan på första varvet när jag såg startfältet med alla starka cyklister. Men jag härda ut och ju längre det gick ju bättre kändes det och när det börja dra ihop sig för spurt ja då var det bara att hänga på...å så gick det som det gick, klubbmästare H40 och två totalt i klubben, otippat värre! Tros att banan(63km) gick på små landsortsvägar som slingrar sig fram och tillbaka, upp och ner mest hela tiden blev snitthastigheten fina 42,6km/h.

Måste få passa på att få tacka Katarina för "Flexi-Fuel" som har en stor del i att både träning och motivation lossnat på riktigt igen. Bra verktyg är viktigt också så jag får tacka Rose för min fina landsvägscykel(Rose Xeon X-Lite 8800) jag använder nu och Mattias för alla tips och knep i att jobba mig tillbaka i bra form igen.

11 kommentarer:

Unknown sa...

Det såg ut att gå fort när jag mötte er (nästan vid Lunda Livs). Grattis till KM-titeln :-)

Martin S. sa...

Inga konstigheter här inte.

"Mörka" formen hela våren och sen plocka hem KM-titel och 2:a i hela klubben. Bra där!

Niklas Källström sa...

Fort och jobbig var det Gunilla :)

Jag kör bara med öppna kort Martin :)

Anders sa...

Hej du
Vad innebär flexi fuel?
Mvh
Anders

Niklas Källström sa...

Vad Flexi-Fuel är och har inneburit för mig kommer snart i bloggen.

vaktis sa...

mörkarkungen, grattis :)

Ricke sa...

Grymt starkt Ozzy (king of darkness), Kanelbullar verkar ju vara grejen;)

/Ricke

Katarina M-I sa...

En seger för dig är även en seger för mig!!

Flexi-Fuel FTW.

Niklas Källström sa...

Jag mörkar inte Martin, kanske glömt att ta upp ett eller annat pass men inte värre än så :)

Kanelbulle är rena rama raketbränsle :)

Tack Katarina!

Vaktis sa...

Mörkat / underdoggat / jantelagspredikamde... Man vet ju sen länge att det ligger en hel pälsfarm bakom de där öronen, inget förvånar mig när det gäller dig Niklas. Skulle vara den dagen då fixie är 'the shit' / 'det nya svarta' men den dagen kommer väl den också...

Niklas Källström sa...

Martin, hear me now and believe me later...Aldrig en fixie! :)