Sidor

onsdag, juni 20, 2012

Snygg fotograf och coola glasögon...

Då är jag med igen, tyvärr ingen uppdatering igår då jag kom hem sent och trött efter att ha varit fotograf åt Sommarloppet i Uppsala. Sov även ut extra länge idag för att förbereda mig på att jobba natt nu Onsdag och Torsdag. Men nu när jag gick upp vid 12 blev det en jordgubbssmoothie till "frukost". Jag återkommer senare idag hur den här Flexi Fuel-dagen slutar...

Här kommer istället gårdagens Flexi Fuel och träning.

07:00 1 glas sojamjölk, 2 skivor rågbröd, en med ägg, sallad, tomat, gurka och en med kalkon, sallad, tomat och gurka. Omega-3 kapslar.

10:00 Träning

13:00 1 glas chokladmjölk.

14:30 Rökt lax med ugnsrostade rotfrukter och sallad av färsk spenat och rädisa.

18:00 Blandade nötter.

22:00 Proteinfluff med pumpakärnor.

Träning, 2 timmar snabbdistans med inslag av 6 x 5 sekunder långa maximala accelerationer sittande + 4 x 30 sekunder MAXspurter.

2 flaskor med High5 Energy Source energidryck intogs under passet. Chokladmjölk är min (världens bästa)återhämtningsdryck, den fyller även funktionen att fylla upp det energiunderskott jag skapat under träningspasset trots intag av energidryck. Efter det här ökade under-träning-energi- och kolhydratintaget återgår jag till mitt anpassade inte-så-aktiv-energiintag och Flexi Fuel cirkeln är sluten.

2 kommentarer:

Anders sa...

Hej Niklas.

Om jag har förstått det hela rätt så försöker du bli lite lättare i kroppen. Hur tänker du kring att tillföra energi under och efter passet. Om du kört i 2h och druckit 2 flaskor sportdryck och chokladmjölk efter så är det väl en ganska stor mäng energi i det. Är tanken att man skall orkar träna oftare om man tillför energi under träningen och ligga på lite mindre underskott av kalorier men man tar igen det på fler träningstillfällen?
Kul läsning som jag följer med stort intresse!

Mvh
Anders

Niklas Källström sa...

Lättare i kroppen ja.

Egentligen inte speciellt stor mängd energi sett till vad jag gör av med på 2 timmar snabbdistans. Vi säger att jag gör av med 1200 kcal på 2 timmar snabbdistan och tillför 2 flaskor High5(384 kcal) + 1 glas chokladmjölk(305 kcal) = 689 kcal totalt intag vilket ändå ger ett energiunderskott. Som du ser Anders så skulle även det här energiintaget fungera under lugnare pass och ändå komma hem met ett energiunderskott.

Inte oftare men hårdare, så hårt som passen är tänkta trots att jag inte fyller på med extra energi mellan passen utan återgår direkt till mitt tänkta energiintag(mat) för att gå ner i vikt.