Sidor

torsdag, juli 26, 2012

2 timmar så hårt jag kan...

Idag hade jag egentligen tänkt köra ett snabbdistans med inslag av spurter men så blev det aldrig. Istället provade jag ett av dom andra passen jag fick av Mattias att roa mig med i sommar...2 timmar så hårt jag kan. Enkelt upplägg men jobbigt som f*n!

Det gäller verkligen att ha känsla och inte gå på för hårt i början när man är pigg i kroppen men ändå inte hålla igen för mycket. Lika viktigt som att inte köra för hårt i backana är det att ligga på utför för att hålla intensiteten uppe. Att frirulla är inte okej mer än där det är ett måste så som korsningar eller stoppskylt om det ska bli riktigt effektivt. Sista halvtimmen blev riktigt jobbig och då gäller verkligen att tänka på att hålla i intensiteten uppe trots att kroppen vill annat.

Eftersom det var förska gången jag körde det här passet är jag nöjd med på vilket sätt jag genomförde det. men ett par pass till tar det nog för att lära känna sin gräns och hitta rätt intensitet från start.

10 minuter uppvärmning innan jag startade klockan för mina 2 hårda timmar som sedan rundas av med 20 minuter på mycket lätta växlar. Idag började jag dricka High5 Isotonic sportdryck redan från start för att orka hålla tempot upp hela passet speciellt nu med Flexi Fuel. Innan dusch och mat blev det även ett glas chokladmjök för att fylla på förlorad energi. Tros mitt intag av sportdryck och chokladmjölk får jag ett energiunderskott vilket är det jag vill nu när jag jobbar på att bli lättare i kroppen. Flexi Fuel är verkligen grejen för mig för jag har både blivit lättare och starkare med Flexi Fuel tänket.

Inga kommentarer: