Sidor

torsdag, juli 05, 2012

Kom hem med söndertrasade ben...

Teori och praktik, fantasi och verklighet – det är inte alltid samma sak och så fick jag uppleva idag. Lugnt distanspass fick jag höra innan vi rullade iväg men kom hem med söndertrasade ben och tom på energi. Kaffestoppet i Rimbo på RimboBiten blev i alla fall teori - praktik och verklighet. Det utlovade "lugna distanspasset" blev alltså endast en fantasi.

Som vanligt börjar allt som tänkt och så här med facit i hand kan jag bara småle åt Vindahl's kommentar när vi rulla ut ur Märsta -bra tempo, jag hoppas det blir så här lugnt hela rundan. En timma senare fick visst Vindahl för sig att cykla 30+ i motvinden inte var lugnt nog och höjde farten med +5 km/h när det blev hans tur igen att dra en stund. Ja sen var det slut på det lugna för idag och det var bara att välja, avställd eller bita i.

Snittfarten motsvara ju inte det lidande man får utstå på dom här passen med igångdrag, hårdkörning i backarna och rejäla fartökningar i ett par kilometer eftersom tempot sjunker markant efter dom här stötarna. Det var rätt skönt att få kliva av cykeln vid porten igen och räta ut kroppen med båda fötterna på backen. Så här efteråt kan jag bara konstatera att det blev ett riktigt bra träningspass. En riktig genomkörare för ben och lungor som är precis vad jag behöver för att jobba upp min form efter en mindre bra vinter och vår vad gäller min träning. Tack för idag grabbar! Det här gör vi om snart tycker jag, fast då kan vi kalla det för distanspass med fartlek redan från start så man vet vad som väntar era skojare! 
3:12 i effektiv rulltid.

6 kommentarer:

Martin S. sa...

Den som hängt av flest när den dör vinner

Patrik Skolling Möller sa...

Fan vad bra första bilden är ! Hur bär du dig åt?

Irriterande prickig tröja ena snubben har dessutom. :)

Niklas Källström sa...

Så kändes det igår Martin :)

Tack! ja säg det Patrik...men ibland blir tajmingen rätt.
Inte bara irriterande prickig utan även Irriterande jobbig i backarna också :)

Ricke sa...

Ha ha, kul å jäkligt jobbigt.
du hällde bensin på brasan efter Kårstaslätten med din lilla smygspurt;)

Dessi sa...

Grymt!

Niklas Källström sa...

Det var inte min mening Ricke, det bara blev så :)

Precis Dessi, grymt jobbigt och grymt roligt :)