Sidor

måndag, juli 09, 2012

Lyckat träningspass...

Men alltså, varför måste det komma regn eller någon liten löjlig regnskur varje dag...precis när jag skulle hoppa upp på cykeln utanför porten började det komma regndroppar. Regndroppar som snabbt blev en skur på 5 minuter och så var det blött och vått på asfalten. Det var bara att vänta ut i 20 minuter och låta solen torka upp det värsta innan jag rullade iväg på dagens träningspass.

Att få till bra träningspass dom här dagarna när jag vänder tillbaka från natt till dag med få timmar sömn som idag är verkligen inte helt enkelt. Dom här träningspassen brukar väldigt lätt mest bli mellanmjölk. Men idag lyckades jag få till ett riktigt bra träningspass trots att det blev hårdare än tänkt. Nytt för idag och dom här passen var att jag fyllde på med snabb energi redan från start och gjorde så passet igenom. intog 3 stycken High5 EnergyGel plus(med koffein) första timmen och 3 stycken High5 EnergyGel(utan koffein) andra timmen. Tröttheten jag känt av i början av passet var nu inget jag kände av under timme två vilket var nytt för mig.

Första timmen blev det snabbdistans med fokus ett jämt tempo med lite extra tryck(låg kadens) på pedalerna i vissa backar. Eftersom tröttheten släppte bestämde jag mig för att försöka orka med EB 2 x 20 minuter under timme två. Ett försök som alltså blev lyckat med kraft i benen utan att tappa tempo under båda intervallerna. Avslutade med 15 minuter lätt rull in till Märsta igen med ett leende på läpparna för så här bra har aldrig ett vända-på dygnet-pass gått för mig. Så till nästa vända-på dygnet-pass blir det absolut samma upplägg, in med snabb energi från start och under hela passet.

Direkt efter avslutat pass blev det mest som vanligt nu med Flexi Fuel, ett glas chokladmjölk för att fylla upp förlorad energi.

Inga kommentarer: