Sidor

onsdag, juli 25, 2012

MTB + båt...

Hoho, Haha, vilken dag det blev igår på MTBn. Jag hade tänkt rita lite här i bloggen redan igår men när jag äntligen kom hem orkade jag aldrig samla kraft till bloggen. Ricke och jag har länge snackat om att köra sträckan Märsta-Vaxholm-Stockholm-Märsta och igår gjorde vi slag i sak och körde sträckan. Vi blev fem stycken(Ricke, Allan, Peter, Borgen och jag) som rullade iväg från Märsta vi 9-tiden med sikte på Vaxholm. Grus- och skogsväg, Roslagsleden, Blå leden och lite asfalt blev det för att ta oss ut till Vaxholm. Tyvärr missade vi båten precis i till Stockholm så vi passade på att ta en fika på Silltruten i väntan på nästa båt. Väl framme i Stockholm, Strömkajen cyklade vi raka vägen ut mot Norrtull och Hagaparken för att få cykla natur igen. Nu körde vi på säkra kort och körde vägen vi tar när vi cyklar MTB eller cross in till Koppartälten. Hagaparken-Bergshamra-Ulriksdals slott-längs vattnet(Edsviken och Norrviken) fram till Rotebro. Sen blir det grusväg fram till Rosersberg där vi igår valde attt cykla cykelvägen sista biten in till Märsta. 6.20 i effektiv cykeltid + 1:20 båt i till Stockholm.

Att få kliva av cykeln hemma kändes rätt skön då kroppen börja känna sig rätt mör efter lång dag på cykeln. Både Roslagsleden och Blå leden slet fint på kroppen då grabbarna körde hårt på lederna som bitvis är riktigt stökiga. Tyvärr lyckades vi också med ett par felkörningar mellan Ullnabacken och Blå leden men nu efter ha synat GPS-filen ska vi inte behöva upprepa det vid nästa runda. Jag orkade tyvärr inte ta fram kameran mer än ett par gånger igår men så blir det även ibland för mig. Tack för en rolig dag igår grabbar!4 kommentarer:

Mr.Fit sa...

Ser mest ut som ni har åkt båt på det där passet!!! (enligt kartan)

Niklas Källström sa...

Skepp ohoj! :)

Jonas sa...

Jag körde drygt halva Edsvikensträckan från Ulriksdal igår. Fint men är det egentligen ok att cykla där? Var ganska smalt och mötte rätt mycket löpare...

Niklas Källström sa...

Inga problem att cykla där Jonas, det gäller bara att visa hänsyn.