Sidor

fredag, juli 13, 2012

Spännande distanspass...

Dagen bjöd verkligen på ett spännande distanspass...dödsgrus, hällregn, hagel och mycket trevlig serveringspersonal. Vi styrde norrut för att slippa regn och rusk allt enligt SMHI två timmar tidigare. Efter en timme började det tona upp svarta arga moln på himlen som såg så där lagom roliga ut. Det kändes också så där lagom roligt på cykeln efter att ha åkt igenom en störtskur av klass. Nästa överraskning SMHI glömt ta upp i tv på morgonen var hagel, hagel är verkligen det man vill ha på distanspass i tunna cykelkläder. Överraskning nummer tre stod Trafikverket för när dom hade proffslagat ett par km väg med att hälla ut ett tjockt lager grus över hela vägbanan. Man kan inte annat än bli imponerad av Trafikverkets effektiva metod att laga en landsbygdsväg av asfalt med att göra om den till grusväg.

Efter dom här överraskningarna var det skönt att gå på säkra kort och lägga dagens kaffestopp på Konditori Fågelsången i Uppsala. Ett konditori som lämnar inget övrigt att önska vad gäller bakverk och personal. Solen titta lagom fram igen när vi slog oss ner mot husväggen på uteserveringen. Efter två koppar kaffe och stek i solen rullade vi hem mot Märsta igen. När vi passera Knivsta började det tona upp svarta arga moln på himlen åt Märsta hållet men vi klara och sista biten utan regn vilket kändes skönt efter dagens överraskningar.

Dagens regn blev cykelns första så nu är det topsning som gäller för att göra den blank igen. 4 timmar i rulltid. Nu är det bara att ladda om för imorgon klockan 09 rullar vi iväg för skogen och MTB. Sen tycker jag att SMHI borde satsa mer på utbildad personal än bildsköna väderhallåor i framtiden. Dagens kunskapsnivå verkar vara lika stor som en konsults verklighetsuppfattning... 

2 kommentarer:

Martin S. sa...

Men fatta vad härdad du blev idag. Helt ofattbart hagel.

Niklas Källström sa...

Jag är hellre en mjukis i sol :)