Sidor

tisdag, augusti 28, 2012

Bara en lugn kvällsrull...

Orkade visst aldrig blogga igår men träning på SATS blev det. Började träningen med att köra löpning på löpbandet innan hela kroppen fick sig en omgång med vikterna. Löpningen rullar på bra och det har nog gått lite bättre än väntat att komma igång. Ingen stress för det med att öka på mer och snabbare utan jag håller mig till mitt kom-igång-upplägg. Viktträningen ger inte värst mycket träningsvärk dagarna efter så belastningen känns rätt så här i början på min nya gymkarriär.

Dagens träning bjöd på snabbdistan plus "bara en lugn kvällsrull" som det stod i ett sms från Ricke. Sen fick jag än en gång lära mig(den hårda vägen) att "lugn kvällsrull" inte alltid stämmer överens med verkligheten. Bra med en lugn avslutning tänkte jag och körde själv 90 minuter snabbdistans så hårt jag orka innan vi skulle träffas hos Ricke. Gatensjö och Vindahl mötte också upp i tron på en lugn skön kvällsrunda runt Arlanda.

Allt började som tänkt, lugnt snacktempo. Men efter en 20 minuter hände det något med tempot i backen upp från Åsby Gård när det var dax för den där rödklädda cyklisten å sen var det liksom kört med det här lugna passet. Från att ett par minuter tidigare legat i bredd och snacka skit var det nu mer frågan om att överleva och inte bli avställd. Lugnt skönt tempo var nu bytt mot hets, ryck och ett ständigt tjuv och rackarspel i backarna fram till Sjöås Handel. Här övergick tempot till med jämt men högt utan avslag. När vi efter den lilla backen bakom hotellet var nere i 35 km/h kändes det helt plötsligt skön igen efter det som vart men säg den lycka som varar för evigt...tempot skruvades sakta men säker upp igen. Viljan sätt verkligen på prov när man efter en hård förning får ställa sig upp och ge allt för att orka komma in på sista hjul igen. Sista spurten grabbarna drog igång när vi skulle upp och över motorvägsviadukten vid Norrsunda hade jag inte mycket att sätta emot utan det var bara att kasta in handduken och sätta mig ner på sadeln igen med stumma lår.

På cykelvägen in mot Märsta blev tempo lugnt i alla fall så då fick jag äntligen rulla av benen efter mitt egna snabbdistanspass. Jobbigt med ett riktigt roligt träningspass grabbar, det här gör vi om!


2 kommentarer:

Unknown sa...

there are no such things as "lugna rundor" verkar dina polare ha som motto :-) Kul att det går bra med träningen i stort. Tycker du att du får "ut" det du vill i form av resultat?

Niklas Källström sa...

Ja jag törs inte tänka på hur det kommer bli när det flaggas upp för en snabbrunda ;)

Ja jag kan inte annat än vara nöjd med hur det känns nu i kroppen. Allt flyter på så "lätt" nu känns det som och mycket av det har jag nog att tacka att jag tränar så varierat nu. Kosten fungera också väldigt bra, allt löste sig med Flexi Fuel.