Sidor

söndag, augusti 05, 2012

Skit i lugnt på lätta växlar...

Dagens träningsupplägg var tajmat och klart, in i minsta detalj när jag rullade iväg. Upp till Rimbo så hårt jag orka, i Rimbo hade jag sen tänkt ta ett kort kaffestopp innan jag skulle rulla lugnt i 2-3 timmar på lätta växlar men så blev det visst inte...när jag precis satt mig i solen svängde VCK in med ett stort gäng och tog ett fikastopp i solen också. När dom skulle rulla tänkte jag "skit i lugnt på lätta växlar" och fråga om jag fick hänga på tillbaka mot Vallentuna igen vilket gick bra.

Hem gick nu via Finsta - Riala - Rumsättra - Brottby - Vallentuna i skön motvind. Vi snurrade runt på två led och hjälptes åt med dragjobbet och sista biten in mot Vallentuna skruvades tempot upp  men jag kände mig förvånansvärt pigg trots min hårdkörning upp till Rimbo. I Vallentuna splittrades gänget upp och jag fortsatt hemåt. Först tänkte jag ta det lugnt hem men eftersom det kändes så pass bra i benen kunde jag inte hålla mig och jobbade på själv för att inte tappa för mycket av snittfarten. När jag rullade ut ur Vallentuna hade jag 35 km/h i snitt och när jag helt mör och med värkande ben slog av på tempot vid Norrsunda kyrka hade jag bara tappat 0,2 km/h i snitt. Sen blev det bara lillklingan sista biten hem för att få trampa ur dom sura benen.

Hemma alltså med 12,8 mil och 34,8 i snitthastighet och av dom är 7 mil solo själv. Uppe i lägenheten blev det direkt ett glas chokladmjölk som jag avnjöt ute på balkongen i solen innan det blev dusch och mat. Det går framåt med formen känns det som efter dagens pass. Nu börjar jag orka jobba på själv i bra tempo utan att krokna direkt vilket känns roligt och sporrar till att nöta på med mina kortare men hårdare pass. Att jag också har tappat en del i vikt senaste tiden gör sitt till helt klart. Det känns som allt har lossnat sedan jag gick över till att tänka Flexi Fuel så jag nöter på som nu.4 kommentarer:

Martin S. sa...

Skönt när det blir lite oplanerat och bra flyt :)

Rumsättravägen är fin men episkt dålig.

Niklas Källström sa...

Fin men episkt dålig stämmer precis Martin :)

Anonym sa...

Dyng bra blogg mannen. Schyssta bilder, intressanta inlägg o massa foton. tummen uPP!!

Niklas Källström sa...

Tack jontestark!