Sidor

onsdag, augusti 08, 2012

Trots lite sömn...

Konsten att få till ett träningspass med kvalitet efter att jobbat natt(18:30-07:00) och sen med bara 4 timmar sömn är inte alltid helt lätt. Bara 4 timmar sömn idag eftersom jag ska snabbt vända tillbaka till dagrytm igen och jobba dag redan på Fredag och då gå upp 05:00. Ikväll blir det sängen tidigt för att orka gå upp tidigt imorgon och på så sätt få till vändningen snabbt.

Trots lite sömn alltså har jag nu börjat få till bra träningspass även dom här dagarna med lite fix å trix och en del testande. En sak jag gjort är att korta ner träningspasset men ökat intensiteten istället. Numera är själva passet inte längre än 60 minuter, uppvärmning och nedvarvning inte inräknad i tiden. Det svåra har varit att få fart på kroppen lite snabbt när jag vaknar men efter nu ha testat en ny produkt för mig ett antal gånger med lyckat resultat är jag övertygad att den fungerar. Övertygad att den fungerar på mig och med det upplägg jag kör. Det jag nu använt mig av är High5 Energy Source X'treme som jag dricker 1 portion "ladda inför träning/tävling". av direkt när jag vaknar(60 minuter innan träningen ska börja). Använder sen även en mildare blandning under träningen för att ge kroppen energi att orka vilket jag gör nu.

Helt ovetenskapligt skulle jag säga att Energy Source X'treme fungerar som tänkt. Om det är Flexi Fuel som gör att jag känner som jag känner ska jag låta vara osagt. Nu med Flexi Fuel tänket fyller jag aldrig på med extra energi(mat) för att "ladda" inför ett hårt eller långt(4-5 timmar) träningspass. Energin jag behöver för att genomföra tänkt träning intar(med undantag för dagar som idag) jag bara under själva träningen. Frukost i morse innan jag gick och lag mig blev en smoothie på 2 frysta bananer, sojamjölk och lite proteinpulver. Inatt vid 1-tiden åt jag kessella med mosade frysta jordgubbar, 1 skivad banan och lite nötter. Efter träningen blev det en omelett med kalkon, färsk bladspenat och tomat tillsammans med ugnsrostade rotsaker. Nu ikväll blir det samma lika kvällsmål som jag åt inatt på jobbet. Flexi Fuel för mig alltså, jag återgår direkt till mitt energiintag baserat på "jag gör väldigt lite som kräver extra energi mellan träningarna". Träningen går mycket bättre än på länge, jag mår mycket bättre än på länge så det här fungerar för mig i alla fall.

Min träning idag då, 10 minuter uppvärmning - 55 minuter så hårt jag orka - 5 minuter lugnt - en MAXspurt på 60 sekunder - 15 minuter nedvarvning. 15 minuter nedvarvning som kördes inne på Monarken idag för att slippa regn.

Inga kommentarer: