Sidor

torsdag, augusti 09, 2012

Utökar tränings-repertoaren...

Jag ska nu utöka tränings-repertoaren med löpning och har därför gjort ett besök hos Löplabbet i veckan och investerat ett par nya löparskor. Nu till en början är det väl nästan synd att kalla det löpning jag håller på med eftersom jag kör ett kom-igång-med-löpning-från-noll-program jag hittat på marathon.se. Bara för att min kondition (kanske)tillåter mig att springa 1 timme utan problem innebär det ju inte att resten av kroppen tycker om det. Därför blir det en uppstart i mycket lugnt tempo för att in få för stora belastningar på leder, senor, ligament, muskler och slemsäckar nu i början och många veckor framåt som programmet håller på. Tanken är att jag ska vara igång och förberedd till senare i höst/vinter så att jag kan använda löpningen som ett som ett komplement till cykelträningen med att springa intervaller.

Så idag tog jag alltså mina första stapplande löpsteg i spåret och så mycket mer har det inte blivit i träningsväg idag. Har fixat och trixat här hemma istället med tvätta kläder, göra matlådor och städa så jag är okfri när jag kommer hem från jobbet i helgen. Jag jobbar nu Fredag-Lördag-Söndag 06:30-19:00 och då är det skönt att allt tajmat och klart in i minsta detalj. Jobbpendling med inslag av intervall/er är träningsplanen för mina tre jobbdagar. Efter dom här tre arbetspassen har jag en skön 7-dagarsledighet i jobbschemat vilket ska bli riktigt trevligt.


5 kommentarer:

mattel sa...

Härligt! Det låter dessutom smart att följa ett startprogram som ovan löpare. Det gör lite ont i början iaf. :)

Niklas Källström sa...

Av erfarenhet :) vet jag att det är väldigt lätt att bli för ivrig i början.

Anonym sa...

Har du läken till det programmet, hittar det inte på sidan. Jag har sprungit en del innan men skadar mig varje gång jag försöker sätta igång igen, är väl för övertaggad. Kan va gott med något nedskrivet och pebrövat att föhålla sig till.

Niklas Källström sa...

Tyvärr tror jag att marathon.se har lag in den under sina "betalsidor" nu Peter. Men skicka mig ett mejl(adress finns i min "profil") så får du upplägget av mig.

Anonym sa...

Tack så hjärtligt! Skicka till peter.robin.andersson@gmail.com hittade inte din mail i din profil.