Sidor

onsdag, oktober 10, 2012

Är det här på riktigt...

Igår tog jag tåget ner till Göteborg för att göra ett nytt konditionstest hos Aktivitus för att få underlag för mitt nya träningsupplägg på 16 veckor och sen väntar nytt test och nya 16 veckor. När jag åkte ner var jag redan inställd på att mina testvärden inte skulle bli så värst bra då jag lagt mer fokus på att bli lättare i kroppen. Det här skulle bli mer en nystart och så skulle vi ta det därifrån och jobba upp mina testvärden...men jag hade nog underskattat min form för nu sitter jag här så #¤%&¤% nöjd! Mina testvärden var så pass mycket bättre nu än senast att man undrar om det här är på riktigt...mer watt och mer syre/kg och lägger man till sen att jag nu är 10 kg lättare så kan ni räkna ut att det händer grejer med testvärdena.

Jag har nog inte riktigt landat efter gårdagen positiva formbesked men jag måste få passa på att tacka två personer som har en mycket stor del i den här utvecklingen. Mattias självklart som gett mig träningstips och kloka ord under den här tiden då träningen verkligen inte fungerat. Men framförallt vill jag tacka Katarina under den här jobbiga tiden som stötta och delat med sig av Flexi Fuel tänket. Flexi Fuel är helt klart nyckeln till den här otroliga utveckligen jag gjort. Tack Katarina!

Lite om testerna, löptest med filmning genomgång av löpteknik och ev. korrigeringar, laktattets och ett vo2max test på cykel. Jag är egentligen ingen siffernörd som grottar ner sig och analysrar grafer och kurvor in i minsta detalj och därför känner jag mig trygg med att Mattias mest log och sa att det här var bra. Om min cykling fanns det inte så mycket att säga utan det är med min löpning vi ska jobba hårdare med. Inte hårdare tempo utan att förbättra/effektivisera mitt löpsteg och på så sätt bli en snabbare och bättre löpare. Eftersom jag kunde hålla ett så pass högt tempo(min/km) utan mjölksyra... -du kan ju inte springa intervaller i det här tempot redan nu som nybörjare förklara Mattias medan han småskaratta lite. Så nu blir det bara att invänta mitt nya träningsupplägg och se vad Mattias tänkt och hittat på...vill också tacka Aktivitus "nya" medarbetare Patrik som gjorde testerna med mig.6 kommentarer:

Nypan sa...

Imponerande att du lyckats kapa ner så många kilo av din kroppsvikt utan att tappa för mycket kraft.
Ska nog läsa på lite mer om det där med diet eftersom mitt yrke och liv inte heller kräver så mycket kolhydrater.
Men öl måste väl vara nyttigt? :-o
/N

Niklas Källström sa...

Effekten har snarare ökat under tiden jag tappat vikt :)

Flexi Fuel ska du inte se som någon diet, det är mer ett förhållningssätt eller tänk där intag av kolhydrater sker i samband med träning. Övrig tid är du mer återhållsam med ditt intag av kolhydrater. Valfritt som sagt men jag har valt att helt plockat bort ris, pasta och potatis ur min kost. mina kolhydrater kommer från rotfrukt och grönsaker i alla dess former.

mattel sa...

så duvel under rundorna framöver då.. :)

kul att testet gick bra, nu börjar jag fundera på om jag verkligen ska hänga med på en sån där svinfin endurorunda ändå.. jag hittar ju inte i märsta.

Martin S. sa...

Niklas BANE.

Martin S. sa...

Nu har jag läst bloggposten och jag anade detta när man har läst dina poster från året. Grymt resultat, Niklas. Bra avslut på säsongen och bra att veta inför nästa ;)

Mr.Fit sa...

Siffror på en dator och stillbilder på en slang och rehabcykel..allt som står i Aftonblaskan är ju också sant! ;)