Sidor

lördag, oktober 13, 2012

Lite som en backhoppare...

Tillbaka på SATS igen efter nästan en veckas frånvaro. Idag hoppade jag över mina löpintervaller för att istället köra mer lugnt och tänka på det Mattias sagt åt mig att tänka på och jobba med. Sitter här nu med lite småstumma vader vilket var väntat efter Mattias löpsteg-teknink-förklaring i onsdags. Fler gånger kändes det som jag höll på ramla framåt uppe på löpbandet när jag försökte hitta den "optimala" fällningen framåt på överkroppen, lite som en backhoppare alltså. Det här i kombination med att få ner foten under mig istället för framför kroppen som tidigare. Att komma igång med cykling känns nästan löjligt enkelt jämfört med att komma igång med löpning på rätt sätt. Efter avslutad löpning blev det direkt ett varv inne bland vikterna i högt tempo, lite vila mellan set och reps.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Löpning enligt Pose-metoden? När/om man kommer underfund med tekniken så blir allt så mycket lättare. Häng i, snart märks det knappt att du lutar :-)
Pratade ni något om fotisättning också, dvs om du ska tänka framfot eller mellanfot i isättningen?

Niklas Källström sa...

Så som jag kommer springa nu, spårad eller ospårad terräng löser lite av det problemet och även "tvingar" mig att springa mer på framfoten.

Jag tror också att jag skulle må bra av att lägga in lite stegövningar för att stärka upp mitt steg.