Sidor

måndag, november 12, 2012

26" eller 29"...

Dagens övning, två timmar mtb-träning tillsammans med Ricke i skogarna runt Märsta. Riktigt blött och skitigt bitvis men vad gör det med ett höstväder på topp som idag. Idag kostade jag på mig att montera dit min mudguard under diagonalröret för att slippa värst gegg-sprutet från framdäcket. Med tanke på hur det ser ut i skogen nu blev det inget annat än ett smart drag. Kom hem relativt ren på bröst och ansikte till skillnad mot tidigare träningspass i skogen.

Jag passa även på idag att få testa Ricke's heldämpade 26-tummare med 120mm slag bak och fram....trots dom där små löjliga hjulen måste jag erkänna att heldämpat är rätt smutt i skogen. Att besvara den eviga frågan 26" vs 29" eller heldämpad vs framdämpad men efter min lilla prova-på-sväng idag är det nog inte möjligt om ens någonsin...dom är mer bra på olika saker i skogen och i slutendan handlar det nog mer eller mest om vart och hur du cyklar i valet mellan 26" eller 29" och heldämpad eller framdämpad. Men jag måste erkänna att jag blev lite imponerad av hur bra bakdämparen(Fox propedal) tog bort all trampgung vid klättring stående som sittande. Men när jag åter satt på min 29 tummare kändes det som...borta bra men hemma bäst just nu i alla fall. Vad det blir till nästa säsong är än så länge mest tankar eller...
3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken sort var den heldämpade cykeln du testade?

/Mikael S

Niklas Källström sa...

Canyon Nerve XC 7 2012.
Är det samma som du köpte Mikael?

Anonym sa...

Jag köpte en Nerve XC 6.0 2010. Funkar också bra i terräng. Min gamla Gary Fisher känns dock vassare på grusväg, av naturliga skäl.

/Mikael S