Sidor

tisdag, januari 01, 2013

Tänk och funderingar...

Ja då kör vi! Efter ett par veckor med mindre skriv i bloggen är det tid att starta upp igen. Mycket jobb har varit en stor del i att det varit lugnt i bloggen men även en del tänk och funderingar på vad/hur är egentligen rätt upplägg för mig...jag går nu på min känsla och kör på som jag gjort senaste tiden med att träna det som känns rätt och roligt för dagen. Inte ett helt enkelt beslut att komma fram till men efter har bollat mina tanka med både Katarina och Mattias känns det helt rätt.

Så här, jag var ju nere hos Aktivitus i mitt av Oktober och gjorde ett test för att få mitt nya träningsupplägg. Så långt allt frid och fröjd. Kände mig grymt taggad när jag kom hem eftersom det gick så bra på testet, aldrig haft bättre värden. I väntan på att träningsupplägget skulle komma nötte jag på med min träning som innan besöket hos Aktivitus. Det vill säga att träna det som känns rätt och roligt för dagen. När träningsupplägget väl kom började jag känna stress, press och mindre glädje till att träna. För att få tänka igenom i lugn och ro lät jag träningsupplägget ligga medan jag kände efter vad jag vill och kom fram till just att köra på som jag gjort. Nu när jag väljer träning mer efter dagens känsla och hur jag jobbar flyter allt på så "lätt" men ändå med en tanke(Mattias goda råd och tips). Det här är kanske inte optimalt för att uppnå bästa möjliga testvärden men jag vet inte om det känns så viktigt nu när jag känner en sådan lättnad över att hittat en balans mellan träning och kosten som gör att jag ändå prestera helt okej och är mer "fit" än på mycket länge.

Jag kommer nu alltså inte följa mitt träningsuppplägg till punkt och prickar. Jag plockar lite här och där och använder mig av allt det Mattias lärt mig under mina år med Aktivtus. Jag kommer även i fortsättningen att bolla idéer och ta emot träningstips från Mattias för jag vill verkligen fortsätta samarbeta med Aktivitus. Det tog som sagt ett tag för mig att komma fram till vad/hur jag vill träna för att både känna glädje, träningssug med ett lyckat resultat. Mattias, han listade ut det redan nere i Göteborg...när vi satt där i rummet och gick igen mina testvärden och jag berätta hur (jävla) bra det kändes med att hitta rätt med kost och träning igen efter en jobbig tid ställde han direkt en frågan... -ska du/eller behöver du verkligen ett träningsupplägg?

Tack Mattias och Katarina för era kloka ord under den här tiden jag hade mina tankar och funderingar. Det var det om mitt träningstänk nu och framåt... Det kommer även bli mer av Flex Fuel i bloggen nu. Ska nu försöka börja dela med mig av hur jag tänker/gör/äter med kosten efter omläggningen till Flexi Fuel efter som det har gett mig lyckat resultat på alla plan. Nä nu måste jag runda inlägget för att göra klart mina matlådor. Jobbar dag Onsdag, Torsdag och Fredag nu. Kan väl avslöja att jag körde EB 2 x 20 minuter på Monarken idag. Runda av EB-passet med att köra 400 watt till utmatting, vilken nyårskaramell!

6 kommentarer:

Martin S. sa...

Rätt beslut, säger samma sak till alla som är tveksamma.

Följ känslan!

Gott nytt 2013.

Nypan sa...

Man ska unna sig att följa känslan här i livet :-)
Hoppas kunna läsa lite mer om Flexi-fuel för att få egna ideer om kosten.
God fortsättning!
/N

Katja sa...

Väldigt klokt att följa känslan som Martin säger, enbart då blir träningen sådär lustfylld som den bör vara för att ge tillfredsställelse både fysiskt och mentalt. Gillar dina reflektioner, väldigt peppande!

Niklas Källström sa...

Gott nytt Martin!

Mer Flexi fuel kommer Nypan å Gott nytt!

Roligt att höra Katja!

Anonym sa...

Dubbla tvärställda fläktar, du verkar köra hårt! Gällar att ligga länge i rygg för att kunna ta dig i någon spurt i vår :-)

/Mikael S

Niklas Källström sa...

Ingen fara Mikael, dom står mest där som prydnad :)