Sidor

fredag, februari 01, 2013

Root Miller premiär...

Ja då är premiären avklarad på Rose Root MIller 8. 2 timmar cykling tillsammans med Ricke och Elit-Jeppe uppe i endurospåret i skogbyskogen. Att skriva en tresidig recension med lovord redan efter mina första två timmar på cykeln känns inte okej. Fick göra några små justeringar av sadelhöjd under rundan för att träffa rätt. Sadeln ska nog också tillbaka en 3-4mm till att börja med. Hade tänkt ha med mig gaffelpumpen för att kunna justera lufttrycket i både gaffel och bakdämpare men eftersom det är minusgrader ute hoppade jag det. Nu tror jag ändå att gaffel och bakdämpartryck blev rätt bra som jag och Ricke ställde in hemma i garaget igår. I plush-läget på båda enheterna ser det ut som jag använt så gott som full slaglängd(utan att bottna) om man tittar på den lilla o-ringen som indikerar max utnyttjad slaglängd.

Nu med 130mm fram och 120mm bak blir gången så mycket mjukare och skönare för kroppen. Vilket cykel(hardtail vs heldämpad) som är det snabbaste alternativet här på endurospåret känns inte så viktigt för mig. Redan efter dagens cykling kan jag i alla fall konstatera att kombinationen stora hjul och lite mer slaglängd är en rätt trevlig kombination för cykling i terräng som endurospåret. Cykeln gav mig mersmak och jag längtar redan tillbaka till det tekniska endurosåpret. Men först har jag Fredag-Lördag-Söndag natt att jobba innan det blir endurospår igen. Nu blir det ryggläge i soffan några timmar innan det är dax att ta sig till jobbet. Tack för idag grabbar!

Inga kommentarer: