Sidor

lördag, april 27, 2013

Fettdrift...

Rullade iväg bort mot Väsby strax efter kl. 8 för att delta i klubbens lördagsträning med start från Cykelhuset kl. 9. Bra uppslutning håller i sig med ca: 50 cyklister som mötte upp för gemensam träning i lite olika fartgrupper. Tanken för mig var att köra med klubben Sub-grupper som som skulle träna ihop inför Vättern. Tyvärr kan jag så här efteråt konstatera att det inte var så lyckat. Blev inblandad i en krasch redan efter 5 minuter som slutade med marksyning å uppskrapad armbåge, höft och lite märken på ram/handtag/styrlinda och en tilltygad bakväxel + växelöra.

På tok för många av cyklisterna som inte kört klungkörning med ett så här stor gäng. Trots en inte allt för hög fart(27-29 km/snitt) vinglas det, visar inte tecken, pysslar med annat än att hålla koll på framförvarande bakhjul för att det skulle kännas säkert att fortsätta med gruppen kände jag. Så framme vid Lunda Livs var vi 6 stycken som tacka för idag och körde själva. Trots att vi valde småvägar upp till Rimbo i bra tempo(40 km/h fart) kändes det aldrig farligt någon gång. Alla vet liksom vad som krävs-ska göras-visa tecken vid klungkörning.

Ett snabbt kaffestopp på Café RimboBiten i Rimbo blev det på en soldränkt uteservering. Bra fart även hemåt också med ett härligt samspelt gäng som gör cykling som den här till ett rent nöje. Tillbaka i Märsta med 3:40 i effektiv rulltid. Trots bra tempo gick jag runt på bara 4 flaskor vatten med High5 Zero i. Noll kolhydrater intogs och så lika på morgonen då jag endast tog en kopp kaffe med en tesked kokosolja innan jag rullade iväg. Nu efter cyklingen blev det en baconomelett med brysselkål, bladspenat. Serverades med lite finstrimlad spetskål och paprika och ett par klickar godaste majonnäsen. Fettdriften börjar funka riktigt bra nu på dom här passen med ett jämt tempo trots bra fart. Till kvällsmål blir det en kokosgott, tror faktiskt att jag ska lyxa till det med en dubbel sats kokosmjölk.

Eftersom jag inte orka uppdatera bloggen på några dagar nu så kommer Torsdag och Fredagens träning här...Torsdag, jobbpendling med 1 x 15 minuter EB intervall som avslutats med en 30 sekunder lång MAXspurt. Fredag, 90 minuter lugn cykling med ett gäng jämt utspridda backspurter på MAX för att sura ner benen ordentligt.

Inga kommentarer: