Sidor

tisdag, maj 21, 2013

Rätt intressant...

Ännu en dag med MTB träning och idag i skogen bakom värmeverket. 1 timme så hårt jag orka utan att gå mig stum eller tappa tempot mot slutet av timmen. Rundade sen av dagens träning med 30 minuter i ett lugnare tempo. Träningen rullar på bra nu och idag gick och kändes det riktigt bra. Nästan lite förvånad att det går så bra som det gör trots att jag nu skurit ner än mer på dom få kolhydrater jag får mig. Sedan i fredags är det noll intag av mjölkprodukter, mest för att se vad det påverkar sötsug och mättnadskänsla...provar också mig fram hur hårt/länge jag kan köra utan att inte tillföra några kolhydrater under träningarna. Idag blev det noll intag av kolhydrater trots bra tempo hela timme utan att känna mig tom på energi. Här handlar det mycket om att lyssna på kroppen och tänka Borgskala för att uppskatta rätt träningsintensitet för att inte gå sig stum. Jag är dock väl medveten att jag måste tillföra/trigga kroppen med snabba kolhydrater på hårda intervall- snabbdistanspass för att orka som tänkt. Men det är ändå rätt intressant att det trots allt går att köra så pass hårt som idag med noll kolhydrater i kroppen.

3 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Vem är tjockisen med XT-pedalerna du träffat på i skogen ? ;)

Niklas Källström sa...

En lattjo motionär som stod där ute mitt i skogen ;) Går det verkligen att cykla med XT pedaler? :)

Patrik Skolling Möller sa...

He he... ;)