Sidor

måndag, juni 24, 2013

Fett gott...

Från gårdagens fix å trix i köket med att bland annat tillverka matlådor för veckans 4 jobbdagar. Inte alltid men väldigt ofta gör jag in stor omgång av samma mat i alla matlådor för enkelhetens skull. Den här gången blir det currykyckling med brysselkål, broccoli plus en bra klick kryddsmör(100 gram). Gjorde även en ny stor sats(1 kg) kryddsmör(chiliflingor, vitlök, svartpeppar) så blir det enkelt och snabbt att plocka fram ur kylen till maten. Eftersom mina arbetspass är långa(dagpass 06:30-19:00 och nattpass 18:30-07:00) är det skönt att ha allt ordnat innan så jag slipper ställa mig i köket dom dagarna. Jag håller ett litet öga på hur mycket energi jag får i mig men inte slaviskt på något sätt och vis. Det blir som det blir då jag följer och tänker...äter när jag är hungrig och så jag blir mätt. Men igår Söndag fördela sig E% som följer, 2% kolhydrater 18% protein 79% fett på 2400 kcal.

Sen till gårdagens lunch, ägg och baconmuffins. Ett måste på LCHF repertoaren. Smörjer muffinsformen med snör innan jag lindar in en baconskiva(modell tjock skiva blir bäst). Ett par varv med pepparkvarnen i botten på varje form innan jag kläcker i ett ägg. Efter 14-14 1/2 minut i ugnen på 200 grader är det bara att plocka ut dom små underbara skapelserna och avnjuta tillsammans med en liten sallad.

5 kommentarer:

Nypan sa...

Gott ser det ut att vara, men den viktigaste frågan torde vara vilket öl man dricker till sådan mat?

Niklas Källström sa...

Å det frågar du mig :) Tror grabbarna på 20:an vet vad som gäller :)

Mr.Fit sa...

Undrar som Nypan..vilken bärs ska det vara med?? Eller är det lättmjölk som gäller..för lökar och annat klent folk! ;)

Niklas Källström sa...

Vi seriösa väljer bort alkohol :) Va e det för fel på vanligt vatten... ;)

Katja sa...

Baconmuffins <3 Påminner mig om tornedots från France... Fettinlindad oxfilé, nicy nice!