Sidor

torsdag, juni 13, 2013

LCHF och träning...

Inte mycket nytt här vad gäller träning sedan i tisdags, mest jobb och trött på kvällen när jag ska hem. Men två dagar vila från träningen känns skönt och är nog bra för omladdning av energin då jag nu är ledig Fredag till Onsdag vilket innebär mycket träning. Om det har varit lite träning dom här två dagarna har det varit desto med äggmjölkslatte senaste tiden. Mest som ofta blir det start och avslut på dagen med en. Äggmjölkslatte: pulverkaffe, 50 gram smör och 3 ägg...mixar ihop smör och ägg med lagom mängd(1/2 till 1 dl) kokande vatten innan jag häller det över kaffet(1/3 av muggen). Sedan några veckor tillbaka har jag plockat bort alla mjölkproduker ur min kost med gott resultat känns och ser det ut som. Jag har väl inget emot mjölkprodukter men jag ville testa vad det gjorde och eftersom det känns så bra har det fått rulla på så.

Medvetet har jag legat rätt lågt om och med min kost här i bloggen eftersom det finns inget som upprör folk så som kost.  Speciellt som nu när jag inte äter kolhydrater och tränar hyfsat seriöst och regelbundet eftersom "det inte går" eller "helt omöjligt" för det har jag läst av dom som "vet". Men visst, ska du vinna OS eller ta en massa VM guld i någon tuff konditionsidrott är det här(väldigt låg andel kolhydrater) säkert inte rätt väg att gå men för mig och min nivå fungerar det hur bra som helst på alla plan. Lite mer kost och hur jag tänker kring det dagar med eller utan träning kommer alltså här i bloggen nu.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Rätta mig gärna om jag har fel, men räknas inte smör som en mjölkprodukt?

Mattias

Katarina sa...

Huvudsaken är att det fungerar.

Och man kan inte bestämma vad som fungerar för vem, även om man på pappret tycker att det ska vara på ett visst sätt.

Du bestämmer!

Niklas Källström sa...

Visst är smör en produkt av mjölk Mattias men eftersom den i princip innehåller noll kolhydrater får den åka med.

Sant Katarina och det gör det för mig i alla fall. Det har du lärt mig :)

Mr.King of the Kaj sa...

Lägg av med såndant dära LCHF! Du tror bara att det funkar på dig..men lyssna på en som vet hur du fungerar!! ;)

Länge leve godis-dieten och död åt fikacykling!

Raceit sa...

Hej
Nyfiken fråga, efter du har börjat med LCHF, har du gått ner mycket i vikt? Har själv ätit LCHF sen nyår och gått ner
ca 10kg . Själv kör jag inte überhård LCHF ( äter gröt på
morgon innan långpass tex) och det funkar bra för mej.
Med vänlig hälsning, Timo

Raceit sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Niklas Källström sa...

Ha Kungen! att lyssna på dig vore dum för jag vill verkligen inte gå skadad ofta och alltid...å förhoppningsvis får vi på Söndag se vad som funkar eller inte på cyklingen ;)

Jo jag har tappat en del i vikt men eftersom jag inte väger mig är det spegeln som får avgöra formen. Själv laddar jag aldrig inför en träning oavsett hur långt eller hårt det ska bli.

Mr.Fit sa...

Mina skador har inget med DIN kost att göra!! ;) Och på söndag så är det race!!! ;)

Niklas Källström sa...

Sockret gör dig svag och löjligt klen, det vet alla! :)
Spänn inte bågen förrän du har lagt pilen till rätta ;)

Mr.Fit sa...

Jag käkar inte socker...det vet du! Och en pilbåge äger jag inte.. ;)