Sidor

söndag, juni 09, 2013

Tajming i världsklass...

Efter sol kommer regn...rutinerad som jag är höll jag mig därför i området "inte allt för långt hem" på dagens träning. Ett distanspass kändes inte smart med mörka moln på himlen på väg hitåt. Började därför med 60 minuter jämn intensitet med 6 sekunders igångdrag var var tionde minut. Detta innebär 6 sekunders maximal fartökning på ABSOLUT MAX från ca 5 km/h på medeltung växel. Startar på 40 kadens och öka allt som går under 6 sekunder utan att växla(ingen tid för växelbyte). Mjölksyran skall inte hinna komma men viktigt att ta i ABSOLUT MAX! Körde sen direkt 15 minuter EB som rundades av med en klassisk karamell...60 sekunder lång MAX spurt!

Ja sen var det lagom att vingla hem med mjuka ben precis lagom innan regnet kom. Tajming i världsklass kallar jag det för. Bra också att jag slapp utsätta min kliniskt topsade race för väta och smuts direkt. Det hade bara gjort ont i själen.

2 kommentarer:

Katja sa...

vilket tekniskt komplett inlägg och pass :D

Niklas Källström sa...

Det vet du Katja, i den här bloggen finns det smarta tips när du minst anar det ;)