Sidor

tisdag, juli 09, 2013

Smygtränar i det tysta...

Idag levererade DHL en stor låda från Rose med en massa nya kläder, slitdelar och tillbehör. Stort tack Rose och samarbetet jag fått genom bloggen. Ja förutom att packa upp och prova kläder blev det ett träningspass på landsväg också. Hård vind gjorde livet surt för benen ute på dom öppna fälten. Kände mig rätt seg första halvtimmen men sen släppte det mer och mer vilket gjorde sista timmen riktigt rolig och med bra fart. Rundade av min 2:52 i rulltid med 15 minuter EB.

Att kroppen kändes lite seg till en början är lite av det som verkar komma med noll kolhydrater i kroppen. Men när väl kroppen kommer igång går det förvånansvärt bra att hålla ett jämt bra tempo bara jag håller mig på rätt sida om tröskeln. Korta spurter går att klämma till med men längre tid på allt för hård belastning är inte möjligt nu när jag går så strikt utan kolhydrater. Fullt medveten är jag att om jag skulle tillföra en lite mängd kolhydrater under just träningen skulle jag kunna prestera hårdare men kan jag köra så hårt som jag gör nu känns inte det som ett måste. Jag har ju inte siktet inställt på SM, VM eller OS som så många(mejl jag fått) verkar tro att alla har som mål med sin träning.

Från att i princip bara tränat cykling försöker jag nu utvidga min träningsrepertoar för att ge en mer vältränad kropp. Har ju börjat med viktträningen igen och jag smygtränar även i det tysta utanför bloggens inlägg...men mer om ospårad skogsterräng med ett par Salomon XA Pro 3D Ultra 2 GTX kommer...
Nu är det i alla fall dagjobb som väntar Onsdag och Torsdag. Cykeln får nog vila imorgon så tar jag sikte på SATS efter jobbet för att muskla upp mig lite istället.

2 kommentarer:

Trailkungen sa...

Haha...jasså..du springer i skogen som riktigt folk!! Säg till när du gör 22.30min. bakis i Pinnbacken.. ;)

Ps. En trail-löpare blir du aldrig ;)

Niklas Källström sa...

Jag gjorde precis Pinbacken på 22 blankt med internetlöpning ;)

Ps. inte en skada men väl en hel är det tänkt ;)