Sidor

onsdag, oktober 23, 2013

Varma vindar men fuktigt och blött...

Snabba väderomslag visst! Bara ett par dagar tillbaka var det kalla vinda och minusgrader som gällde å idag varma vindar och +14 grader. Dock blött och fuktigt på förmiddagen med lite lätt regn när jag rullade ut för att ge kroppen en omgång ute på landsvägen i 2 1/2 timme. Regn, blött och varm kropp brukar innebära imma och mindre bra sikt men med X-Kross WinterPro lins är problemet i princip ett minne blott! Linsen består av två sammanfogade linser, en yttre och en inre lins. Likt 2-glasfönsterprincipen håller denna lösning imman borta. Idag blev det bara ett par bilder i farten och då är det inte lika känsligt för imbildning på linsen som när jag stannar till för att ta ett par bilder i dom här förhållanden. Men med dom här WinterPro linsen går det till och med stanna till inne i skogen i dom här förhållanden eller vinter och minusgrader för ett par bilder och ändå klara sig från imma på linsen. Min kombination idag blev lins Crystal Clear med båge WinterPro Orange Mirror.

2 kommentarer:

Dessi sa...

De är ju fasligt snygga! Blir sugen på ett par. Tyvärr har jag ett så litet ansikte så normala glasögon är för stora för mig. :(

Niklas Källström sa...

Är du säger på det....tänk på att jag oftast använder mig av "BikePro" linsen som är den större av X-Kross linsmodeller.