Sidor

torsdag, november 28, 2013

Bästa bra att ha hemma...

Nu ikväll blev det även en sväng ner till Willys för att profsshandla och fylla på lagret här hemma med bästa bra av det som är basen i min kost. Ägg, smör, majonnäs, kokosmjölk, kokosgrädde och det som hamnade i frysen direkt, hallon, blåbär, kycklingfilé, laxfilé. Det som redan fanns hemma men som också tillhör mina basvaror är spetskål, rödkål, brysselkål, broccoli, blomkål. Har jag bara det påfyllt hemma så skulle jag med lätthet överlever till nästa milleniumskifte.

7 kommentarer:

Henke Nilsson sa...

Du måste ha galet högt matkonto Niklas :)...skämt åsido, är imponerad av ditt höga fettintag, provar nu själv LCHF men har jäkligt svårt att få i mig ordentligt med fett

Niklas Källström sa...

Faktiskt inte, vissa varor dyrare ja men numera är det slut med småhandlingar där onödigt skrot åker med ner i korgen. Blir oftast bara tre måltider per dag så vid månadens slut är det billigare än förr.

Svårt att få i sig ordentligt med fett brukar hänga ihop med gammal fetträdsla. Här sitter mycket av problemet för dom som inte får det att fungera. Det här innebär inte att man måste dricka grädde eller smält smör som vissa tror vi med lågkolhydratkost gör. Själv ligger jag nog på en 80-85 E % fett i kosten.

Dennis K sa...

Misstänker att jag hamnat för lågt i E % fett sista tiden. Har kommit hem hungrig efter jobbet några gånger. Så var det inte alls för ett tag sedan. Får bli skärpning. Att fettmotorn fortfarande funkar bra märktes dock på dagens distanspass. Skarvade på 4 mil solo på klubbens distanspass och fick en rulltid på 5:10. Lite kolh i form av en fralla blev det iofs efter ett par timmar, men det var mer för att vara social än för att det behövdes...

Niklas Källström sa...

Lite kolhydrater under träning är inget att oroa sig för tycker ja. Inget måste men ibland behövs dom(endast under aktivitet) för att orka med att genomföra träning/lopp som tänkt och på hög intensitet. Kolhydraterna som som behövs för att boosta effekten förbränns ändå under aktiviteten då kroppen är "tom" på kolhydrater. Efter träning/lopp där jag tillfört kolhydrater äter jag som vanligt igen, är jag riktigt tom förstärker jag måltiden med lite rotfrukt.

Niklas Källström sa...

Ska väl också tillägga...i slutändan är det viktigaste att hitta en lågkolhydratkost metod/upplägg/modell som passar dig. Det som känns och fungerar bra är också rätt för dig oavsett vad andra tycker och tänker.

Mr.Trailrunner sa...

Kloka ord där Norpan! :)

Dennis K sa...

Visst är det så. Tror mig vara en bit på väg i a f. Har testat med och utan kolhydrater innan ergometerpassen de senaste veckorna. Tydligaste skillnaden är att pulsen ligger 6-7 slag högre utan.
Att gå tillbaka till högkolhydratkost "till vardags" känns helt främmande.