Sidor

tisdag, november 26, 2013

Ny cykel...


Ny cykel, ny modell, ny hjulstorlek men samma färg...det kom en stor cykelkartong från Rose idag med min nya MTB, Rose Count Solo 3 2014. Efter ett par år på 29 tums mtb blir det hjulstorleksbyte till 27,5 tum. Byter väl hjulstorlek mest för att få testa något nytt tänkte jag men efter dagens testrunda timmen lång kan jag bara konstatera, 27,5" är så rätt för mig! Jag har alltid gillat en mer raceig sittställning och det tyckte jag att jag aldrig fick till på 29" men här, yes! Inte för att 1 timmes cykling säger allt men så fort jag kom in på skogsstigen känns den så lätthanterlig och kvick jämfört med 29 tummaren. Tyvärr blir det inga bilder från skogen idag då jag visst hade glömt sätta tillbaka minneskortet i kameran efter ha tankat ur bilder till datorn, smart! men nu är kamerans batteri laddat och minneskortet på plats så i morgon blir det RR från skogen med rätt hjulstorlek. Måste även passa på att tack Rose för vårat samarbetet som ger mig möjlighet till nya fin cyklar...så jag kan väl redan nu skvallra om att det även kommer att komma en andra mtb(heldämpad 27,5" i kolfiber)snart...och en snabb och lätt racer med feta hjul i vår...2014 kommer bli toppen!

12 kommentarer:

Yvonne The Summit MTB sa...

Kul att höra att du är nöjd med den nya hjulstorleken! Jag väntar med spänning på min 27,5:a, antagligen lär den dyka upp först nästa år...

Niklas Källström sa...

Ja direkt när jag satt mig på den kändes det helrätt! Du kommer också bli nöjd! :)

Mikael Kippilä sa...

Härligt!
Vi får smiska lite endurospår med pannlampa när jag fått min!

Stefan Lindbäck sa...

Snygg, men inte så estetiskt att dekalerna på fälgarna och på däcken är typ identiska och ovanför varandra, ser märkligt ut

Mr.Nice sa...

Usch!

Niklas Källström sa...

Mikael, du smiskar å jag försöker hänga på så läge jag orkar och hänger med :)

Stefan, håller med och vad jag sett så brukar däcket vara monterat så dekalerna hamnar mellan hjulets dekaler. Så är nu gjort också :)

Anonym sa...

Jag köper den... när du säljer om 5 månader! :-) . Vi ses då. /S

Niklas Källström sa...

Du är uppsatt på kölistan ;)

vaktis sa...

Enligt säkra källor är det 26" som gäller 2015.

Niklas Källström sa...

Ja kanske där tiden står stilla... ;)

vaktis sa...

nja snarare ett analytiskt tänkande och avancerad trendspaning, inget för kollektivare med andra ord...

Niklas Källström sa...

27,5"...hear me now and believe me later! :)