Sidor

söndag, januari 26, 2014

Grymt grepp...

Det blev en sväng ut i skogen på förmiddagen och inte helt otippat hamnade jag i endurospåret igen. Jordspåret som enduroåkarna kört fram har med kylans hjälp blivit strävt som sandpapper på ytan som ger ett grymt grepp trots att jag kör dubbfria däck. Dagens runda blev samma lika som i onsdags vilket gjorde 2 nya timmar rulltid på pluskontot.

Ingen kokosolja på morgonen idag men väl en äggmjölkslatte innan träningen. Efter träningen blev det en omgång kesoplättar...250 gram keso 2 ägg 1 msk fiberhusk 1 nypa salt. Mixa allt med stavmixer och låt stå ca 10 minuter. Smeten blir väldigt tjock med när man klickar ut i stekpannan är den lätt att platta ut. Stek plätten fint gyllengul och stabila nog att vända. Serveras med grädde och bär.

3 kommentarer:

Robin sa...

Ah, kesoplättar är skitgott :)

Dessi sa...

Ååh de där plättarna såg gudomligt gott ut!

Måste fråga dig, hur tycker du det går att träna på LCHF? Antar att du äter ganska stikt med tanke på dina matbilder. Hade du några omställningsbesvär första tiden? Mindre ork etc?

Niklas Källström sa...

Jag tycker det går förvånansvärt bra trots att jag kör så strikt som jag gör. Laddar aldrig med något extra(mat) inför min träning oavsett vad/hur/längd/intensitet på träningen. Skulle ett extra intag av energi under träning(aldrig i gymmet utan vid hårda cykelpass och då även lite kolhydrater ibland.) behövas intas det bara under själva träningen.

Omställningen från kolhydrater --> fettdrift var jobbig med orkeslös kropp vid träning. Men nu är det annat och träningen fungerar bra igen. Lite seg i början dock på alla pass då kroppen saknar snabba kolisar som kickar igång direkt men efter 10-15 rullar det på.

Omställningsbesvär utanför träningen har jag egentligen inte haft utan det rullade på rätt bra direkt.