Sidor

söndag, maj 11, 2014

Tidskrävande kartläggning av nya endurospår..

En hel lång eftermiddag ute i skogen för att leta upp nya skogsstigar och endurospår blev dagens träning. Hitta ett klipp på YouTube häromdagen med ett par enduroåkare när dom kör i någon skogarna här runt Arlanda som ser riktigt fint ut men kan inte komma på var dom är. Trots att jag nu sett filmen ett antal gånger för att kanske få syn på något som kan ge en ledtråd vart dom är och kör men icke. Efter frukosten ägnade jag en timme eller två framför dator med att leta tänkbara platser där dom kan ha kört och kände mig faktiskt rätt säker på ha hitta rätt på vart dom var i början av filmen men...väl där ute kunde jag efter 15-20 minuter letande längs kraftledningsgatan jag trodde var rätt konstatera att så inte var fallet. Letade dock vidare och längre in i skogen för att få syn på något nytt spår att söka sig vidare bort på och så gjorde jag efter nästan en timmes sökning. Som vanligt med endurospåret är det dyker det upp sidospår åt alla håll som gör det tidskrävande att kartlägga nya spår då allt måste undersökas. Vissa slutar i intet och vissa gör en stor sväng ut i skogen från spåret man var på för att sedan svänga tillbaka in på spåret igen men längre bort. Ett antal timmar senare rullade jag nöjd hemåt igen med ett nytt endurospår-fynd jag aldrig cyklat förut. Nu är det bara att analysera GPS-filen i datorn för att se vart jag varit för att kunna jobba sig vidare in i skogen i jakten på ny endurospår/skogsstigar.

Inga kommentarer: