Sidor

fredag, februari 27, 2015

510 gram lättare för endast 200 kronor...

Tänk om alla uppgraderingar gav lika stor utslag på vägen nedåt för samma lilla peng. Nu blev fatbiken 510 gram lättare för endast 200 kr vilket måste ses som ett kap. Det jag gjort är att byta ut originalslangarna mot ett par Schwalbe AV13F - 26 x 2.10-3.00 X-Light 185g. Testrundan utanför garaget med dom nya slangarna gick bra men imorgon är det skarp läge med ett träningspass i endurospåret så får vi se om mitt genidrag håller...

3 kommentarer:

Martin S. sa...

Jag gjorde misstaget förra säsongen att köra med ultralätta och således ultratunna slangar. Det slutade jag med rätt snabbt.. (konverterade till tubeless i stället och det är det bästa sen skivat bröd)

Hoppas det går bättre för dig!

Jesper Andersson sa...

Det funkar super med vanliga mtb-slangar i phätbajkarna. Bara man tar de i med lite större dimension.

Niklas Källström sa...

Mest ett test för att se om det fungerar Martin. För mig är ändå driftsäkerhet a & o så blir det här inte bra åker originalslang på igen.

Ja efter lite efterforskning på olika forum verkar det vara så(åtminstone för däck upp till 4") Jeppe. Gör ett försök så får vi se om jag klarar mig från en slangsmäll i skogen :)