Sidor

söndag, maj 21, 2017

Modellen passar mig bättre...

Tog och lufta racern idag med en sväng på bilfria småvägar runt och ut bakom Arlanda flygplats. Gillar cykeln bara mer och mer för varje runda med den. SRAMs eTap fungerar också som en dröm och det där med skivbroms på racer är inget jag skulle välja bort på nästa cykel. Jag har ju kört med Shimanos elväxlar innan den här cykeln och det finns inte mycket att klaga på där men jag upplever eTap's upplägg med att växla upp/ner är skiljt åt på vänster och höger handtag. Ingen risk här för felväxling som det blev ibland med Shimano där det är tätt mellan spakarna för upp/nerväxling. Min förra racer Rose X-Lite CW var absolut inte då på något sätt men jag tror den här modellen passar mig bättre totalt sett. Bekväm långfärdscykel men ändå förvånansvärt kvick och vridstyv när jag ställer mig upp och trycker till på platten eller i backarna. Det finns alltså inte mycket att skylla på för cyklisten vad gäller cykel-materialet.

2 kommentarer:

Nypan sa...

Toppenfin cykel det där och jag kan förstå att du verkar nöjd.
Hade jag köpt ny cykel idag hade det kunnat bli en sån, eller med mekaniskt men SRAM E-tap verkar riktigt smutt.

Niklas Källström sa...

Du är värd en Nypan :)