Sidor

söndag, maj 28, 2017

Torrt, dammigt och härligt varmt...

Torrt, dammigt och härligt varmt där inne i skogen på snustorra endurospår idag Söndag. Det här värdet får gärna hålla i sig resten av sommaren och nej, det kan inte bli för varmt för att cykla. Lördagens inte mycket sämre den så helgen har varit lyckad vad gäller cyklingen. Nu har min Root Miller 3 fått rulla en hel del i endurospårens tuffa terräng runt Arlanda flygplats och jag gillar den verkligen. Den här till i år helt nya modellen av Root Miller är verkligen ett lyft mot tidigare modeller tycker jag. Mer utsträckt sittställning + 140mm slaglängd och ramen som nu klarar 29" hjul med 2.6" däck. Vad jag sett är 29 X 2.6" däck det största som finns just nu men ett par 29 X 2.8" däck hade varit roligt att prova på cykeln. Cykelns FOX gaffel och dämpare med DPS(Open, Medium, Firm modes) system får verkligen betyg MVG så här långt i min med dom. Nu är läge "firm" perfekt för transportsträckor då gaffel och dämpare blir riktigt stumma till skillnad från FOX tidigare CTD system som det var en hel del problem med. I skogen kör jag alltid gaffeln i "open mode" och dämpare växlar jag mellan "open / medium mode" beroende på terrängen. Heldämpat hela helgen men i morgon Måndag när det är dags för jobbpendling igen åker hardtailen fram så den också får sin tid i naturen också.

Inga kommentarer: